Siste nytt

OoH nytt desember 2019


I Kenya er vi nå ferdige med fundamentet på bygget, armering av stolper og ferdigstøping av disse. Vi er så godt i gang at vi nå må sette inn et alvorlig støt for å få støtte til videre bygging. I Kenya venter de bare på klarsignal til videre bygging.

Her i Norge har desember vært en fantastisk innbringende måned. Aksjonsdagene på Hovedgården innbragte kr. 57.118, -. Vi har fått offer under gudstjeneste i Heggedal kirke, flere Facebook-innsamlinger og solgt julekort. Under julekonserten i Østenstad kirke fikk vi kollekten, noe som resulterte i kr. 18.227, - Vi er strålende fornøyde med inntektene denne måneden, og sender stor takk til alle som har støttet oss.

Den 10.januar blir det Graduation på skolen vår, og vi venter i spenning på bilder derfra.

Vi vil få takke alle gode støttespillere for året som har gått, og ser frem til et nytt og spennende år i 2020😊OoH nytt november 2019


Mye skjer! I Kenya bygges det skole. Fundamentet er snart klart. Så er det for oss i Norge å skaffe penger til videre bygging. Ikke enkelt, men vi gir oss ikke!

I november ble vi endelig godkjent av Innsamlingskontrollen. Dette betyr at vi har papir på at det vi driver med er etterrettelig og at pengene går dit de skal. Dette vil forhåpentligvis bidra positivt når vi søker bedrifter om økonomisk støtte.

27.-29. november ble de årlige Aksjonsdagene på Hovedgården gjennomført. Dette vil forhåpentligvis gi oss et godt resultat også i år. Resultatet kommer når alt er talt opp.

Vi selger julegavekort i år også. Disse har nytt layout, og har verdi på kr. 100,- ,250,- og 500,-.

OoH nytt september og oktober 2019


Der juli og august var heller fattige på begivenheter, har det vært desto mer i september og oktober. Den 15.september ble grunnsteinen lagt ned for nytt skolebygg på Oasis of Hope, og uka etter startet de grunnarbeidet. Ved grunnsteinsnedleggelsen var elever, lærere, styret og bygningsingeniøren tilstede. Dette var en stor og viktig dag for arbeidet vårt! På sikt skal dette bli en skole med 11 klasserom, kontor, personalrom og bibliotek.

Her skjer alt med håndkraft, og jobben er tung, men det går fremover. Bildene taler for seg.

Ennå er vi ikke i mål med å skaffe økonomiske midler til bygging av hele skolebygget, men vi bygger for det vi har, og jobber parallelt med å skaffe givere. Kanskje finnes det en bedrift eller to der ute, som kunne tenke seg å bidra til at skolen vår blir en realitet.

Vi har heller ikke bygget nok til at myndighetene vil registrere skolen som «education center». Dette betyr at også i år må de eldste elevene meldes opp til eksamen på andre skoler.


Vi har trykket opp et nytt, revidert opplag med julekort, som vi håper får bein å gå på fremover mot jul. Denne gangen med verdi på 100,- 250,- og 500,- Håper dette vil gi oss nødvendige inntekter i år også.

Juli og august 2019

 

Det har vært sommerferie og mindre aktivitet her i Norge. Likevel kan vi med stor takknemlighet takke for gaver i forbindelse med bursdager også denne sommeren. Dette kommer godt med i regnskapet vårt. Skolen trenger flere bøker og lærere ønsker seg kurs. Penger til mat er fremdeles vår største og viktigste utgiftspost, og lærerne skal ha lønn. Dette og mere til skal det skaffes penger til.

I juli sendte vi første pengesummen til nytt skolebygg. Ny, permanent skole skal settes opp, og vi venter i spenning på de første bildene.  Uten permanent hus, vil vi ikke få registrert skolen som «education center», så dette er svært viktig for oss. Vi har søkt utallige bedrifter og organisasjoner om støtte til nytt skolebygg, foreløpig uten hell. Men vi gir oss ikke.

Vi har også fått melding om at to av lærerne våre har sluttet. Heldigvis har vi et godt og velfungerende styre i Kenya, som finner gode løsninger og dyktige erstattere.

Mai og juni 2019


Mai og juni har vært en inntektsbringende periode for oss. Vi var heldige å få overskuddet fra Kulturbedriften på Hovedgården ungdomsskole, på kr. 11.280, -.

Skoleknertene på Heggedalsskogen barnehage har bakt kaker og arrangert kafé. Dette resulterte i hele 4.185, - Noe som er kjempebra!

Onsdag 5.juni arrangerte vi Run for Food for femte gang. Dette har blitt en tradisjon, som vi ønsker å holde fast på. I år hadde vi 40 påmeldte, noe som ikke er ny rekord. Likevel var stemningen topp og resultatet godt, kr. 11.940, - Vi er takknemlige!

I Kenya venter vi nå på byggestart. Tegningene er klare, og det har vært noe diskusjon rundt hva vi skal prioritere. Vi håper og snart være klare for første spadetak.

Vi har også fått fine bilder fra ulike idrettsarrangement som elevene på skolen vår har vært med på. I slutten av mai vant volleyballaget hele turneringen og ble beste skole av ni og nettballaget ble nummer to av ti skoler. Vi stilte også med et fotballag. De kom ikke så langt, men gleden over å få delta var ikke mindre av den grunn.

Mars og april 2019


Da vi var på besøk på skolen vår i februar, ble det klart for oss at ved å få på plass takrenner og store vanntanker, kan skolen bli selvforsynt med vann. Vann er dyrt, og så langt har vi måttet kjøpe alt vannet skolen trenger til matlaging, oppvask og drikke. Dette måtte gjøres raskt, for regntida sto for døra, og regnvannet måtte utnyttes. Vi satte derfor i gang en Facebook-aksjon, for å samle inn nok til å få kjøpt en ny vanntank, og takrenner. Denne aksjonen gikk over all forventning. Vi satte mål på 20.000, -, noe som var ganske «hårete» så kor tid etter juleaksjonen. Likevel tikket det inn kr. 19.118,-  Dette gav oss ikke bare råd til takrenner og vanntank, men også nytt, låsbart skap til skolebøker og annet utstyr. Det viser helt tydelig at innsamling på FB har noe for seg.

Her i Norge har vi fått offer i Heggedal menighet to ganger siden sist, 3.mars og 14.april. Lena informerte begge gangene. Den 3.mars fikk vi også offeret i Østenstad, og Anne Kristi informerte her.

Heggedalsskogen barnehage arrangerer hvert år kafé til inntekt for Oasis of Hope. Anne Kristi tok med seg bilder, og hadde en fin prat med barna der den 10.april. I begynnelsen av mai skal de arrangere kaféen. Det blir spennende å se hva som kommer ut av dette.

Det er også gledelig at vi har fått med et nytt medlem i styret vårt her i Norge. Kari Lohne, som var med på tur til skolen i februar, har sagt seg villig til å bli med oss. Vi ser frem til å jobbe sammen med Kari.

Ang. skolebygging: Vi har aldri vært nærmere byggestart enn nå. Vi har fått tilsendt revidert BQ (Bill of Quatity) fra Kenya, og snart håper vi å kunne sette i gang første steg.

Januar og februar 2019


Januar betyr Graduation i Kenya, og onsdag 30.januar braket det løs. Elevene som nå har gått fra førskole til første klasse, skulle feires. Mat, kaker, taler, underholdning, fotografering og gaver, alt var med på å gjøre dagen til årets store fest! Bildene taler for seg.

Her i Norge har vi allerede fått inntekter fra en bursdag (kr. 15.000,-) og håper på flere utover våren.

I midten av februar tok Lena og Anne Kristi fra styret med seg Kari på tur til Mbita. Dette ble en flott og viktig tur. Det var rart å ikke være sammen med Charles. Samtidig var det godt å se at skolen går sin gang og styret fungerer godt, selv om grunnleggeren vår ikke er her lenger. Vi hadde styremøte og møte med bygningsingeniør, der vi fikk diskutere bygging av ny, permanent skole. Denne har vært under planlegging lenge. Nå håper vi at spaden snart blir satt i jorda.

Reisebrev fra Kari kan dere lese her.