Siste nytt

Mai og juni-nytt 2024

 

Heller ikke i mai og juni har det skjedd store ting i Kenya. Skolen startet opp igjen etter ferien to uker etter planlagt tid, på grunn av flommen som rammet deler av landet. Etter det har skoledriften gått jevnt og trutt, uten de store overskriftene.


Facebook meldte at fra juni 2024 vil det ikke være mulig å organisere innsamlingsaksjoner gjennom dem lenger. Oasis of Hope har benyttet seg av slike aksjoner mange ganger, og synes dette er trist. Selv om responsen på innsamlingene våre har gått nedover de siste årene, er det likevel krevende å finne andre former for innsamlinger.


Likevel har vi noen gode nyheter. Her i Norge har vi hatt inntekter både fra kirkeoffer i Østenstad og Heggedal og bursdagsfeiring i løpet av mai måned.  Onsdag 19. juni ble Run for Food arrangert, i år kun digitalt. Responsen var ikke den helt store i år, så kanskje må vi finne på noe helt nytt?

Elever fra tredje klasse viser stolt fram keramikkoppgavene sine.

OoH-nytt mars-april 2024

 

Mars og april har gått uten de helt store nyhetene. Etter turen vår til Mbita i februar, ble det laget to korte, men fine og informative filmer fra skolen. Disse var det Per Øystein Funderud som sto bak, og vi er takknemlige og begeistret for resultatet. Filmene kan sees på hjemmesiden vår og på Facebook.

De tre siste ukene i april var det skoleferie i Kenya. Vi benyttet derfor tiden mens det ikke var undervisning, til å male skolebygget ferdig på utsiden. Bygningen nærmer seg nå helt ferdig. Maling av klasserommene innvendig, glassruter i noen vinduer og nytt gjerde rundt hele skoletomta får vi ta etter hvert som vi har råd.

Skolene i Kenya skulle startet opp igjen med andre termin den 29.april. På grunn av store nedbørsmengder og flom flere steder i landet ble skolestart utsatt i to uker. Mbita by ble spart denne gangen, og skolen ble ikke rammet.

OoH-nytt januar-februar 2024

 

Mandag 8. januar startet Oasis of Hope-skolen opp igjen etter juleferien. Og med oppstart kom det også en del nye pulter og bøker til elevene. Dette var en gave fra Rotary i Moss, og vi er svært takknemlige for dette bidraget.

I tillegg hadde vi kjøpt inn arbeidsbord til alle lærerne, noe de satte stor pris på.

Her i Norge var det forberedelser som sto i sentrum i januar og februar. Forberedelse til ny Kenyatur i februar og forberedelse til konsert. Oasis of Hope feirer ti år i år, og vi ville gjerne markere dette. Søndag 11.februar arrangerte vi jubileumskonsert i Østenstad kirke. Vi fikk med oss Frøydis Grorud, Ulf Nilsen, Runi Wold-Kristiansen og Østenstad Sangeri på konserten. Anne Kristi hadde også et tilbakeblikk på disse ti årene og satte det hele i perspektiv. Vi hadde pause i konserten, med servering av kaffe og kaker, og stemningen var svært god. Vi har fått svært mange gode tilbakemeldinger på at dette var en flott konsert. Det er hyggelig med ros og når overskuddet av konserten også så bra ut, er vi storfornøyde med dette arrangementet.

På Mbita ville de også gjerne markere 10-års jubileet. Der ble det flaggheising, avsynging av skolens egen sang, skrevet av en av lærerne, og andre aktiviteter.


Mandag 19.februar satte seks personer seg på flyet til Kenya. Vi hadde noen flotte og lærerike dager på skolen. Fire av de besøkende hadde aldri vært i Kenya før, og det var tydelig at det de fikk se på skolen, gjorde inntrykk. Viser ellers til reisebrevet du vil finne her på hjemmesiden.