Siste nytt

OoH-nytt mars og april 2021

 

I mars og april har taket på skolen fått mye oppmerksomhet. Alt av vegger kom på plass i midten av mars. Regntida nærmet seg, og både styret i Kenya og lærerne var enige om at alt annet fikk vente. Det aller viktigste var å få på plass taket før regntida satte inn.

Men så kom den tredje smittebølgen med Korona og igjen ble Kenya satt i lockdown. Usikkerheten var stor. Ville vi klare å få taket på plass i tide? Det skulle vise seg at det ble svært vanskelig å få tak i byggematerialer, og spesielt bølgeblikkplater. Styret i Kenya ønsket seg grå plater, men dette var nesten umulig å få tak i. Leveringstiden var svært lang på denne fargen. De måtte isteden gå for mursteinsrøde. Den 13. april startet de konstrueringen av skoletaket. Kun fem dager senere fikk vi bilder som viste at taket allerede var på plass, fint og rødt! Vi er fantastisk lettet og takknemlige for at bygget nå er under tak!

Elevene har hatt skoleferie siden 20.mars. De vil starte opp igjen med tredje termin den 9.mai.

Her i Norge har vi hatt en stor facebook-aksjon, for å skaffe midler til takbygging. Hele 21.000, -Nkr. samlet vi inn, noe vi er svært takknemlige for. I tillegg fikk vi 2.400, -Nkr. fra en bursdagsinnsamling på Facebook.


OoH-nytt januar-februar 2021


Vi starter et nytt år med forventning og takknemlighet. Vi hadde flere Facebookaksjoner i desember, to i forbindelse med bursdager og to direkte til OoH. I tillegg solgte vi julekort også i år. Dette resulterte i hele 28.150, - Nkr.

Østenstad Sangeri hadde utekonsert før jul, og kollekten der, på kroner 5.425, - Nkr gikk til OoH også i år. I tillegg var det flere av våre faste givere som bidro med ekstra julegaver til oss, og med et offer fra Heggedal menighet, ble desember en inntektsgivende måned for oss.

Vi fikk også en dobbeltside i Heggedalsposten i januarnummeret, og er takknemlige for den markedsføringen dette gir.

Tidligere har vi skrevet at i Kenya ble støpning av etasjeskilleren på skolebygget ferdig i desember. I tillegg fikk de midler til å fortsette med veggene i andre etasje, og dette ble de også ferdige med før nyttår. Da er det bare taket som gjenstår, og vi er både takknemlige og begeistret over den jobben arbeiderne har gjort.

Mandag 4.januar ble en stor dag på skolen vår. Da åpnet skolen igjen, etter å ha vært Korona-stengt i ni og en halv måned. Både lærere og elever møtte opp, og gjensynet med skolen var hjertelig. Vi har tatt i bruk klasserommene i byggets første etasje, og dette er både elever og lærere svært fornøyde med. Rommene har verken dører eller vinduer ennå, men hva gjør vel det, så lenge de har både pulter og tavler. I og med at elevene nå ikke kan sitte så tett på pultene, pga sosial distanse, hadde vi ikke nok pulter til alle før skolestart. Styret sendte da bud på en lokal snekker, som snekra sammen nye pulter av restmaterialene fra skolebyggingen. Løsningsorientert, praktisk og noe vi er svært fornøyde med.

I februar har skoledagene gått sin gang, og vi får meldinger om fornøyde elever. Lærerne sliter noe med den sosiale distansen de er pålagt å følge. Det er også svært tørt i området nå, og vanntankene er tomme. Skolen får tilkjørt vann fra Victoriasjøen, men dette koster. Regntida nærmer seg, og vi håper at det kan gi fulle tanker igjen.