Desember 2015


Det har skjedd store ting i desember også. Vi har kjøpt tomt! Endelig kan vi starte bygging av vår egen skole. Vi slipper å være avhengig av å leie lokaler, noe som ikke alltid er hensiktsmessig, hverken pratisk eller økonomisk. Tomta vi skal bygge på ligger sentralt på Mbita, ikke langt fra de lokalene vi leier nå. Byggingen vil starte opp så snart som mulig, og det er viktig å få opp gjerde for å vise at dette området er vårt. Den nye skolen vil bygges steg for steg etter hva økonomien vår tillater. Men vi håper og tror at med gode giveres hjelp vil skolen stå klar om ikke så altfor lenge.


Vi har i år solgt selvlagde  julekort til inntekt for Oasis of Hope. Salget har gått veldig bra og inntektene ligger på i underkant av kr. 10.000,- Dette er vi svært fornøyde med.


Vi ser tilbake på et begivenhetsrikt år i Oasis of Hope. Vi har oppnådd mye takket være gode støttespillere og bidragsytere. Vi vil takke dere alle for året som har gått, og ser fram til et nytt 2016 med nye, spennende utfordringer. Og husk; Alt vi gjør bidrar til å hjelpe sårbare og fattige barn til et bedre liv og en fremtid.

November 2015


November var en begivenhetsrik måned for Oasis of Hope både i Kenya og Norge. Den 13.november avholdt skolen vår  graduation for de elevene som nå går i pre-unit og som skal begynne i 1.klasse over nyttår. Dette var en stor og viktig dag for alle, både små og store. Men aller viktigst var denne dagen for "kandidatene" der de hadde pyntet seg i kapper og hatter. Elevene opptrådte med dikt og sang, det var mat og brus til alle og taler og utdeling av gaver til de ni hovedpersonene.

Stolte "kandidater"

Mange gjester på graduation

Gaveoverrekkelse til de minste barna

Fire fra styret i Kenya. De holdt i trådene og hadde, sammen med lærerne, mye av æren for at det ble en flott dag.

Et godt motto for skolen vår.

På samme tid arrangerte vi akjsonsdager på Hovedgården ungdomsskole. I år som i fjor hadde vi en temadag og en innsamlingsdag. Her gikk det unna med kakesalg, jobb i ulike bedrifter eller jobb hjemme, og alt dette for å tjene penger til fadderskolen vår. Elever, lærere, foreldre og alle andre involverte gjorde en kjempeinnsats, og per dags dato har vi fått inn kr. 46.602,- Det gjenstår ennå en aksjonskonsert der vi får alle  inntektene, så vi runder nok 50.000,- i år. Det er helt fantastisk!


Heggedal menighet har nå valgt Oasis of Hope som sitt bestandsprosjekt. Dette er vi svært takknemlige for. Menigheten og ungdomsskolen samarbeidet på aksjonsdagene og vi ser fram til med samarbeid i fremtiden.


I slutten av november startet vi salg av julekort til inntekt for skolen. Vi håper at så mange som mulig ser dette som en fin gaveidé til de som har alt, samtidig som de støtter oss. 


Oktober 2015


Fremdeles stabil og god drift ved skolen. En av lærerne gikk ut i barselpermisjon nå i oktober. I Kenya varer slike permisjoner i 3 måneder, og vikar for henne er på plass.


I midten av november skal skolen arrangere "graduation" for de barna som nå går på førskolen, og skal opp i første klasse fra nyttår. I den forbindelse øver de inn program med  sang, dikt og dans.Vi gleder oss til å se bilder fra dette.


Vi har fått et par nye faste givere denne måneden også. Dette er vi svært takknemlige for.

Vi har dessuten fått inn penger både fra en bursdagsfeiring og fra valgfaget "Innsats for andre" på Hovedgården ungdomsskole. Takk og takk!September 2015


I september måned har vi fått meldinger om stabil og god drift ved skolen. Ministry of Education har vært på besøk, og de liker det de ser. De krevde imidlertid at det skulle ansettes en småskolelærer til (P1). Mary Onesmus ble ansatt og staben vår teller nå 12 personer.


I Kenya gikk lærerne ved offentlige skoler til streik i september, men ved Oasis of Hope-skolen går undervisningen som normalt. Dette er vi takknemlige for.


Lørdag 19. september solgte vi kaker, kaffe og te på torget i Asker under Askerdagene. Dette var en svært positiv erfaring, med mange hyggelige mennesker og forhåpentligvis noen nye givere. Vi fikk inn kr.4672,-. Dette gjentar vi gjerne.

August 2015


Vi har en lang sommer bak oss, og skoledriften i Kenya går sin gang. Det gleder oss å høre at de elevene som gikk på skolen under vårt besøk i februar, er der alle sammen fremdeles. I tillegg har vi fått noen nye, så antallet er nå 106. En spesiell god nyhet er at personalet på skolen også er de samme. Og selv om det har vært ferie på skolen noen uker nå i august, kommer både lærere og elever likevel til skolen. For å prate, leke og være sammen. Dette er fantastisk for oss å høre. Oasis of Hope-skolen har virkelig blitt et hjem for mange.

Mai 2015


Takket være julegaven fra lærerne på Asker videregående skole har vi også kjøpt inn  nye pulter til skolen vår, laget av lokale snekre.Det går opp til fire elever på hver pult. Trangt, javel, men mye bedre enn å sitte på ei matte på gulvet.

En fornøyd og takknemlig gjeng med lærere under der offisielle overrekkelsen av pultene til skolen.

April 2015

Takket være en julegave fra lærerne på Asker videregående skole, kunne vi kjøpe inn mer bøker til skolen vår. For elever som ikke har råd til å kjøpe bøker og annet skolemateriell, er dette en uvurderlig gave. Av disse pengene fikk vi også laget pulter til de minste elevene. 

For at skolen skal ha sikker tilgang på vann, er egne vanntanker det beste. Det er regntid nå, og regnvannet fyller lett opp tankene. På denne måten slipper en å kjøpe vann til matlagingen. Vi måtte betale ca 500,-Nkr for hver av disse tankene. Tidligere måtte de kjøpe vann. Vann er såpass dyrt at begge vanntankene vil være spart inn på ca tre måneder.

Februar-mars 2015

I slutten av februar dro Anne Kristi sammen med styremedlemmene Kristin Hulbak Skaar og Kristin Ulven Jørgensen til Mbita for å besøke Oasis of Hope skolen. Tre spente hvite damer gledet seg til å møte elevene og  lærerne samt å se den nye skolen. Elevene var veldig nysgjerrige og flokket rundt oss med en gang vi kom inn på området. Barna er svært tillitsfulle og ønsket mye nærkontakt. Veldig mange av barna er foreldreløse og dagene er fylt opp av skole og arbeid, så nærhet og kos er ofte en mangelvare. Selv om det ble mye lek og underholdning når vi var på besøk ble det også gjennomført undervisning de dagene. Skolen har 8 små klasserom (barnehage, førskole + 1-6 klasse) som er enkelt møblert med noen få pulter,  med unntak av førskolen.  Der har de ikke stoler og sitter hele dagen på gulvet. Det er svært varierende hva de ulike klassene har av skolebøker og skolemateriell. Det var derfor stor glede da alle elevene fikk en blyant hver. Undervisningen foregår stort sett ved at læreren skriver og forklarer på tavla, mens elevene skriver av i en notatbok. Lærerne er kvalifiserte og er dedikerte til elevene og undervisningen sin, og akkurat som i Norge er det læreplaner som styrer undervisningen.  I tillegg til å lære elevene fag,  har skolen også fokus på å lære barna til å ta vare på seg selv.  Det kan være enkle ting som do rutiner og personlig hygiene for å holde seg friske, ofte ting som mangler hjemmefra.

Lærerne og elevene viste stor takknemmelighet for at de får velling hver morgen og lunsj to dager i uken, samt muligheten til å gå på skole. De hadde noen ønsker for skolen som bøker, skrivesaker og skoleuniformer, men størst av alt var ønsket om å kunne få lunsj hver dag. Med tårer i øynene fortalte 11 år gamle Stacy at det var så tungt å være på skolen de dagene de ikke spiser lunsj… Mat er,  som vi alle vet,  et grunnleggende behov. Derfor vil vi i Oasis of Hope  fortsette og verve givere slik at Stacy og de andre kan få lunsj 5 dager i uken.Vi vil takke alle våre givere som bidrar til at Oasis of Hope skolen er et godt sted og være og gir barna mat i magen og en utdannelse som gir dem håp for fremtiden.

Januar 2015

Først og fremst vil vi takke alle som har gitt julegave til Oasis of Hope i 2014. Blant de store bidragsyterne var Asker Videregående skole som valgte å gi kr.10.000,- til skolemateriell. Tusen takk til dere!

Tirsdag 6.januar  startet et nytt skoleår på Oasis of Hope-School på Mbita. 56 elever kom til skolen denne dagen. Vi starter opp i midlertidige lokaler dette semesteret. Vi får ikke lenger benytte den tomta vi til nå har brukt, og må se oss om etter en ny. Dette viser seg å være mer utfordrende enn tidligere antatt. Derfor velger vi nå å leie skolelokaler inntil vi får vår egen tomt.