November 2014

Aksjonsdagen på Hovedgården ungdomsskole ble en suksess! Det ble jobba og samla inn totalt kr. 43.482,-! Dette er vi svært takknemlige for. Vi tenker oss at dette er penger som skal gå til lunsj for elevene på Oasis of Hope-skolen.


Det har vært stor aktivitet på flere fronter. Bandet Far Out hadde konsert på Musikkflekken i Sandvika 14.11. Vi fikk holde en liten appell i pausen, noe som resulterte i kr.2.185,-

I tillegg har elevene på Hovedgården arrangert "Løp for Hope". De skaffet sponsorer fra nærmiljøet og pengene rullet inn.


På skolen vår har de hatt "Graduation" denne måneden. De barna som har gått i barnehagen og er klare for 1.klasse i januar, fikk sitt vitnemål. Stor stas med sang, dans og taler.

Oktober 2014

Vi har hatt  utskiftning i personalet. Fire har sluttet og tre nye har kommet til. To av de nye er utdannet lærere. Det jobbes nå med å ansette en lærer til. Vi ønsker oss velutdannet personale, med omsorg for elevene. Slik kan elevene få et best mulig skoletilbud. Fra og med juli har vi betalt lønn til personalet på skolen.


Hovedgården ungdomsskole i Heggedal har bestemt at Oasis of Hope-skolen skal være deres fadderskole. Dette innebærer at de hvert år vil arrangere aksjonsdager der inntektene går til skolen. I år blir det aksjonsdager 30. og 31. oktober. Pengene vil gå til lunsj for elevene på skolen vår. Dette engasjementet setter vi stor pris på. Vi venter spent på resultatet.


August 2014

En skole helt uten bøker er stusselig. På Oasis of Hope-skolen har ikke engang lærerne hatt egne bøker. De har lånt av kolleger på andre skoler, bøker som de har måttet levere tilbake etter en stund. På skolen har de 8 ulike fag/tema på timeplanen. Alt dette trengs det bøker til. Det sier seg selv at det er behov for en god del. Takket være dere givere er nå første ladning med bøker kjøpt inn. 56 bøker, primært til bruk for lærerne.

June 2014

Classroom floors were cast.  What a difference it made!  The pictures speak for themselves.
Classrooms before casting. Earthen floors do not function particularly well in the rainy season! 

Walking and sitting in the mud made the children ill.
Her er det ikke bare å tappe vann fra krana. Alt vannet til støpingen måtte fraktes i kanner med bil.Og arbeidet er i gang......


Og slik ble det. Det nye gulvet vil holde vannet unna.

Både lærerne og elevene er strålende fornøyde med resultatet.


 

Utvendig ser det også fint ut.


Tusen takk til alle som har bidratt til at dette ble mulig.


Mai 2014

Det er regntid i Kenya nå. På skolen vår har de jordgulv. Lærerne melder om mer sykdom enn vanlig på grunn av vått og gjørmete gulv.  Læringssituasjonen er uholdbar.  Charles har sendt oss budsjett over hva det vil koste å støpe nytt gulv i de fire klasserommene.  Vi har sendt kr.5.000,- som skal dekke materialer og arbeidskraft til støping og noe oppgradering av vegger og tak.  Det er planlagt oppstart på denne jobben i uke 23-24. Vi venter spent på bilder av arbeidet.


Mai 2014

Vi er nå også i gang med neste mål: Lønn til lærerne på Oasis of Hope-skolen. For kr.6.000,- ekstra per måned, vil alle lærerne få ei god lønn. Dette fortjener de. De gjør alle en kjempeinnsats for barna der! Inntil vi har nok midler til dette, får lærerne en månedlig påskjønnelse, som takk for den jobben de gjør. På denne måten signaliserer vi at vi  ønsker at de skal fortsette som lærere på skolen vår.

Vi trenger flere faste givere, slik at vi får nok inntekter til dette hver måned.

Hjelp oss å nå målet vårt! Ditt bidrag betyr mye for mange!


April 2014: Vi har nådd vårt første mål: Alle ungene får et måltid mat de dagene de er på skolen. Takk til alle som har bidratt til dette.

Finn oss på Facebook


Vi har fått egen Facebook-side. Her kommer små oppdateringer fra tid til annen.

http://www.facebook.com/oasisofhopembita